Özel Medisante Polikliniği

Kalıcı Makyaj

image

Kalıcı Makyaj

Kalıcı göz makyajı, günümüz kalıcı makyaj teknikleri arasında en sık tercih edilen makyaj çeşitleri arasında başı çekmektedir desek, yeridir. Kalıcı eyeliner ve kalıcı dipliner olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilen kalıcı göz makyajı uygulamaları, gözlerinizi ön plana çıkartır.

Kalıcı Göz Makyajı Nedir?

Kalıcı göz makyajı, temel olarak kalıcı eyeliner ve kalıcı dipliner olmak üzere iki farklı teknik ile gerçekleştirilen bir kalıcı makyaj uygulaması olarak bilinmektedir.

Kalıcı eyeliner, standart eyeliner gibidir. Göz kapağının doğrudan üzerine uygulanan ve yeni çekilmiş bir eyeliner etkisi veren kalıcı makyaj uygulamasıdır. Kalıcı eyeliner, kalıcılığı 1,5 sene ile 2 sene arasında olan bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Kuyruklu ya da kuyruksuz olarak yapılabilen bir kalıcı makyaj tekniğidir. Göz kapağının kavisli hattının tamamını içine alan kuyruksuz eyeliner uygulamasında kuyruk opsiyonu, kişinin kendisine bırakılır, böylece dilediği zaman sade ve yalın bir göz makyajı uygulayabilir. Özel günlerde eyeliner kalemi kullanarak istenilen uzunlukta ve şekilde bir kuyruk eklenebilir.

Kalıcı dipliner uygulaması ise kalıcı eyeliner uygulamasının aksine daha sade ve daha ince bir eyeliner hattından meydana gelmektedir.

Kalıcı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Kalıcı göz makyajı uygulamalarının yapımı kolay ve hızlıdır.

Profesyonel kalıcı makyaj uzmanı tarafından gerçekleştirildiği zaman kalıcı göz makyajı uygulamalarının yarım saat kadar kısa bir süre içerisinde tamamlanması mümkündür.

Kalıcı eyeliner ile kalıcı dipliner uygulamalarının gerçekleşme yöntemleri aynıdır. Aradaki tek fark, bu yöntemlerin uygulandığı bölgedir.

Kalıcı göz makyajı uygulamasının ilk aşamasında, göz kapağına emsal oluşturmak üzere örnek bir eyeliner/dipliner çizgisi çizilmektedir. Bu çizgi, kişinin içine istediği şekilde bir form alana kadar düzenlenir, uzatılır, kısaltılır ya da yeniden şekillendirilir. Kalıcı makyaj uzmanları, kişinin göz şeklini ve yüz hatlarını profesyonel bir biçimde tespit ederek nasıl bir eyeliner ya da dipliner çizgisinin yakışacağını tespit etmektedir.

Kalıcı eyeliner uygulaması için örnek temsil eden çizgide karar verildikten sonra uygulama aşamasına geçilir.

Kalıcı göz makyajı dövme benzeri bir yöntem ile uygulanmaktadır. Her iki uygulamanın da ortak noktası, cildin birkaç tabaka altına kalıcı boya pigmentleri yerleştirilmesidir. Kalıcı göz makyajı başta olmak üzere tüm kalıcı makyaj uygulamalarında derinin fazlaca altına inilmez. Boyalar, cilde herhangi bir zarar teşkil etmez. Kalıcı makyaj uygulaması tamamlandığında emsal çizginin tamamı, bu kalıcı makyaj pigmentleri ile doldurulmuş olup kalıcı eyeliner/ kalıcı dipliner uygulaması tamamlanmış olmaktadır.

Kalıcı Göz Makyajı Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Etmeli?

Kalıcı göz makyajı uygulamaları sonrasında göz kapağında, göz altlarında ya da göz çevresinde hassasiyet oldukça normaldir.

Hassas ve ince olan göz kapağına iğne ile bir işlem yapılmış olması göz çevresi cildinizin ufak da olsa bir reaksiyon göstermesine yol açabilir. Göz çevresinde morarma, şişkinlik ya da kızarma gibi belirtilerin olması da oldukça normal olarak karşılanmalıdır. Bu durum yapılan işlemlere karşı derinizin verdiği doğal bir tepkidir. İlk 24 saat göz ve göz çevresini su ile temas ettirmemeli, elinizi bölgeye çok fazla dokundurmamanız gerekmektedir.

Kalıcı göz makyajı acıtır mı?

Uygulama esnasında acı hissedilmez; ancak hassas bir deri söz konusu olduğu için ufak rahatsızlıklar ya da batmalar meydana gelebilir.

Kalıcı göz makyajı uygulaması ne kadar sürer?

Kalıcı göz makyajı uygulamaları, genellikle 30 dakika ile 1 saat arasında bir vakit almaktadır.

Kalıcı göz makyajı ne kadar süre kalıcıdır?

Kullanılan boyaların organik olması ve kimyasal madde içermemesinden dolayı kalıcı göz makyajı uygulamaları 1,5 ila 2 sene arasında bir kalıcılığa sahiptir.

Kalıcı Göz Makyajı Fiyatları

Kalıcı göz makyajı ve kalıcı göz makyajı fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir, en güncel kalıcı göz makyajı fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.